FINONEN TUKKU

 TUKUN YHTEYSTIEDOT

NOUTOTUKKU

& TOIMISTO

 

OSOITE

FINONE

Valtakatu 11-13

94100 Kemi

 

PUHELINPALVELU

016 771 7009

Ma-To 8.00-13.00

 

SÄHKÖPOSTI

tukku@finone.fi

 

LASKUTUSASIAT

 laskutus@finone.fi

(vastaus vuorokauden kuluessa)

 

OMATUKI

Niko Tiuraniemi

Ma-Pe 8-18

Puh. 0400 543 002

niko@finone.fi

 

VALMENNUS

Sari Pulakka

Päävalmentaja

sari@finone.fi

0400 543 062

 

VERKKOKAUPPA

kampaajakauppa.fi

 

 

FINONEN TARINA

 

Tämä ei ole yksi niistä tarinoista, jossa oman alansa huippuosaaja perustaa menestyvän yrityksen ammattinsa pohjalta. Kaikki tapahtui pikemminkin toisinpäin. Matkamme kohti Finonea, jolle kampaaja on sankari, alkoi vuonna 2011.

 

Finonen perustaja, Niko Tiuraniemi, päätti aloittaa kampaamotuotteiden, saksien, harjojen ja hiusvahojen, maahantuonnin. Vielä silloin hän ei tuntenut kutsumusta tai intohimoa hiusalaa kohtaan, vaan halusi tehdä kauppaa ihmisten kanssa. Hankintarenkaat ja tarjouskierrokset eivät edellisen yritystoiminnan myymisen jälkeen enää houkutelleet.

 

Uuden yrityksen palvelut kävivät kaupaksi ja asiakkaatkin olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä. Se mahdollisti uusien työntekijöiden palkkaamisen ja tuotevalikoiman laajentamisen, joka kattoikin pian lähes kaiken sen, mitä kampaamo tarvitsee. Samaan aikaan Nikossa oli nähtävissä ensimmäisiä merkkejä innostuksesta ja intohimosta hiusalaa kohtaan. Hän sekoitteli hiusvärejä ja harjoitteli saksi-kampatekniikoita.

 

Jos kaikki olisi jatkunut samaan tapaan, olisimme päässeet vauhdilla samalle viivalle Suomen muiden tukkujen kanssa. Kuitenkin monen yllätykseksi Niko teki päätöksen, joka oli uuden alku. Hän päätti lähteä opiskelemaan parturi-kampaajaksi, sekä muuttaa toimintaamme vastaamaan kampaajien todellisia tarpeita.

 

Kampaaja on sankari

 

Lause, josta tuli pian Finonen periaate ja arvo. Muutos käynnistyi markettikampaamotuotteiden poistamisesta valikoimasta. Ne kun olivat jo vuosia saaneet monet kampaajat tilanteeseen, jossa he tekivät työn ja muut veivät hyödyn. Seurasi uuden tuotevalikoiman rakentaminen, jonka myötä vahvistuimme pienellä joukolla alan kokeneita ammattilaisia. Meitä yhdisti jo alusta alkaen Nikon painottama vankka usko kampaamoalaan ja luova hulluus, joka piti yllä uskoa uudenlaiseen tapaan palvella kampaajia.

 

Edistystä vauhdittivat vuoden 2016 vaihteessa tapahtuneet merkittävät muutokset. Niko täytti suuren unelmansa ja valmistui parturi-kampaajaksi. ”Hienointa on todeta olevansa kampaaja”, kuulimme hänen usein toteavan. Aloitimme myös toteuttamaan

Omatukihenkilö-verkostoa ja laajaa ammattilaisille tarkoitettua verkkokauppaa. Uudeksi sloganiksemme vakiintui ”Hulluja, mutta mukavia.”

 

Niko on voinut todeta Finonen olevan nyt juuri sitä, mistä hän koulunpenkille palatessaan haaveili. Meistä lähes kaikki ovat kampaajia ja joka ikinen 100 % kampaajien puolella. Emme valinneet sitä helpointa tietä, vaan tien, jolla kulkea ylpeästi arvostaen sitä mitä tekee.

SIJAINTI